Featured
Table of Contents
Daarom geven de producenten ze holle namen - akoestische panelen met mos (G-Line). Smaakversterker E 621 heet gistextract of rozemarijnextract. Natriumnitriet is E 250 en volgens de WAO nog steeds kankerverwekkend. Truc 4 De cake is gemaakt volgens grootmoeders recept. De spaghetti maken de nonna's in Italië. Niks van waar. Gewoon gemaakt met robots - Waarom zijn planten zo duur?. Neem termen als ambachtelijk en traditioneel met een flinke korrel zout
Geen lactose nee, maar wel propvol transvetten voor de houdbaarheid. Weg met die rommel - Waarom zijn planten zo duur?. Pas ook op voor de mooie natuurlijke aroma's, die worden gemaakt in het laboratorium van genetisch gemodificeerde gisten en de bijbehorende smaken van alcohol en houtpulp. Kruiden en specerijen, welke zijn dat precies en zit daar geen rommel tussen? Truc 6 Suikervrij en Light? Dan zitten er allerlei zoetstoffen in waarvan nog altijd niet is aangetoond dat ze risicovrij zijn
Truc 7 Je koopt speltbrood waar voor 2% spelt in zit. In plaats van echte maïs zit er meer gele kleurstof in je maïsbrood. Bosbessen en rood fruit zijn niks meer of minder dan appel- en druivensap. Waarom zijn planten zo duur?. Aardbeienyoghurt heeft een kwart aardbeitje en drie hele grote op de verpakking. Bananenyoghurt waar helemaal geen banaan in zit, maar wel bananengeel is
In het echt gaat het om een doodgewone kostenbesparing. Waarom zijn planten zo duur?. Koop eten en drinken met zo min mogelijk ingrediënten. Hebben ze er spullen in gedaan met namen die je niet kent, laat maar liggen. Zorg dat je het E-nummer gidsje bij je hebt of de app, daar staat alles over de vershouders, smaakmakers, frisse kleuren en smeer- en vloeibaarmakers in
Bedenk ook dat in de loop van de afgelopen vijftig jaar door alle kunstmest en pesticiden die er gebruikt zijn, de voedingswaarde is teruggelopen. Waarom zijn planten zo duur?. Als er 200 gram fruit of groente per dag aangeraden wordt, doe er dan nog maar de helft bij. In de supermarkt is alle verpakte voedsel geraffineerd, waar veel suiker aan toegevoegd is
Hou het daarom toch maar op echt eten. In Zout suiker vet (2013) legt Michael Moss uit, hoe fabrikanten zoveel mogelijk zout, suiker en vet in hun producten stoppen, om goedkoop te produceren. Waarom zijn planten zo duur?. In zijn nieuwe boek Hooked gaat Moss nog een stapje verder: de voedingsindustrie maakt van ons weerloze verslaafden
Het Belgische blad HUMO voelde hem stevig aan de tand. Moss werkte jarenlang als onderzoeksjournalist voor The Wall Street Journal en The New York Times en staat te boek als een van de meest vasthoudende criticasters van de voedingsindustrie - Waarom zijn planten zo duur?. In zijn Zout, Suiker en Vet was hij er nog niet echt van overtuigd dat de voedingsindustrie de mensen bewust verslaafd maakt
Die konden wel eens eerder met juridische problemen geconfronteerd gaan worden dan de tabaksproducten (artificiele beplanting). Philip Morris gaf een eigen definitie van 'verslaving': . Die definitie is van toepassing op veel van hun eetproducten - Waarom zijn planten zo duur?. Niet iedereen raakt dus verslaafd, maar veel mensen wel. De gevoeligheid verschilt van uur tot uur of van levensfase tot levensfase
Dat gaat vaak op een subtiele manier, maar toch wel zo hardnekkig, dat we iedere dag weer naar dat bewerkte voedsel grijpen. Slecht voor mijn gezondheid? Morgen stop ik ermee - Waarom zijn planten zo duur?. Zonde om nu een halve reep weg te gooien. Moss legt uit hoe je verslaafd raakt: Twee hersendelen spelen een hoofdrol: het deel dat stimuleert en het deel dat ons
Het denkende deel van ons brein, de prefontale cortex, kan dat impulsieve gedrag remmen, gedrag afstoppen dat niet goed voor ons is. Veel bewerkt voedsel is er op gericht dat primitieve brein zo krachtig te bewerken, dat het stoppen steeds moeilijker wordt. Waarom zijn planten zo duur?. De reden waarom voedsel alcohol, tabak en sommige drugs in kracht kan overtreffen, is de snelheid waarmee het doen-gedeelte bewerkt wordt
Maar veel zout, suiker en vet doen dat nog sneller. Met name suiker is heel apart. Heb je suiker op je tong, dan gaat er meteen een boodschap naar ons brein dat in amper een halve seconde actief wordt. Dat is twintig keer zo snel als bij het roken. Waarom zijn planten zo duur?. Hoe feller de reactie van het brein, hoe verslaafder we reageren
Er worden herinneringen aangemaakt die nooit meer verdwijnen. Daar weten reclamemakers en marketeers alles van. Reclame prikkelt het geheugen. Coca Cola is nadrukkelijk aanwezig in sportstadions en op festivals. Daardoor associeert het brein die producten met een aangenaam gevoel. Waarom zijn planten zo duur?. Niet voor niets ging de verkoop van snacks tijdens de coronapandemie pijlsnel omhoog
Dat brengt je terug bij leukere tijden - Waarom zijn planten zo duur?. Zo werkt drugverslaving ook. Moss: Chips zijn nog wel het beste voorbeeld. Dat begint al met het gekraak. Geluid maakt hongerig naar meer. En daarbij dan die perfecte mix van zout, vet en suiker. Eerst proef je zout, je doen deel wordt actief
Dat geeft een lekker mondgevoel en het brein voelt zich gelukkig. Het aardappelmeel wordt omgezet in glucose, suiker. Waarom zijn planten zo duur?. Dat is alweer een stimulans. En al die calorieën, die werken ook al op het primitieve denken. We willen daar zoveel mogelijk van binnenkrijgen (Waarom zijn planten zo duur?). Energie ja, straks is het er niet meer
Hoe meer hoe liever, want dan kunnen we vet kweken voor magere tijden - Waarom zijn planten zo duur?. 'Vet', zegt Moss, 'communiceert met andere delen van het lichaam. Het is altijd erg nuttig geweest, dus je moet het niet kwijtraken. Wie gewicht verliest, raakt zijn vetcellen niet kwijt, ze verschrompelen en wachten op betere tijden
En dat terwijl ons metabole systeem juist rust predikt. Wat de zaak ook nog eens versterkt, is dat alles in allerlei varianten aangeboden wordt. Ook zo'n oer reflex: gevarieerd eten. In een restaurant met buffet zie je dat mensen geneigd zijn meer te eten dan in een gewoon restaurant - Waarom zijn planten zo duur?. Ze willen van alles een beetje proeven
Kijk maar eens naar al dat snoep, de zuivel met een smaakje, de frisdranken, de zoutjes en de ontbijtgranen. Allemaal diversiteits-bedrog. Waarom zijn planten zo duur?.'Voedingsfabrieken doen er alles aan om de prijs laag te houden zodat we voor dezelfde hoeveelheid energie zo min mogelijk hoeven te werken. Moss: 'Bij de Aldi staan ook dure auto’s, want ook rijken willen goedkoop eten
De prijs blijft belangrijk bij onze keuzes (Waarom zijn planten zo duur?). Om die spullen goedkoop te kunnen produceren, gebruiken ze chemische varianten van vanille, aardbei of chocola. De chemische variant van vanille is vanilline, gemaakt van afval van papierfabrieken, veertig keer goedkoper dan echte vanille. De consument merkt het toch niet en denkt alleen maar dat vanille zoet smaakt (plantwire).'Een van de eksterogen van Moss is het wetenschappelijk onderzoek dat veel te vaak door de industrie betaald wordt
Latest Posts
Plantes Artificielles De Grande Qualité
Plantes Artificielles En Pot
Location Plantes Artificielles